Mujuice - Downshifting

Daca in 2008 Mujuice aducea in gama muzicii electronice din Rusia o abordare minimalista a IDM-ului - ne referim fireste la "Teal Day", precedentul release al lui Roma Litvinov - 3 ani mai tarziu talentatul muzician revine cu un album fascinant din mai multe puncte de vedere.
Pentru cei care sunt la curent cu discografia lui Mujuice, pe parcursul putinilor ani pe care aceasta ii cuprinde, muzicianul a reusit sa imbratiseze nenumarate stiluri, fie prin colaborari cu alti artisti, fie singur. In acest album insa, stilistica este lasata la o parte, ne axam in principiu pe starea pieselor si ne regasim prin ele in anii '80 ai rock-ului rusesc(russkii rock), cu vocile ei rebele, acordurile simple dar pline de emotii, cele cateva precare sintetizatoare construite la repezeala si nedibace, acompaniate de o ritmica simplista, naiva si inocenta(fireste ca ne referim la trupe cum ar fi Kino, Delfin).
Mujuice insa vine cu un plus la aceste caracteristici. Piesele capata o nuanta intima: ascultatorul simte instantaneu dialogul cu interpretul, se simte abordat si devine membru activ al acestei conversatii fonice. Iar pentru a-si lasa vechea amprenta peste inovativele piese, artistul nu se abtine prin a adauga artificiile reprezentate prin sunete nintendo, glockenspiel si notele cantate in glisando, caracteristice deopotriva IDM-ului, in egala masura cu synth-pop-ul britanic sau J-pop-ul.

Mujuice - Юность



Tracklist:

01. Юность
02. Обещания
03. Милый Друг
04. Приключения
05. Выздоравливай Скорей
06. Каждый День
07. Кровь На Танцполе
08. На Луне
09. Беги Кролик Беги!
10. Утро Которым Мы Умрем

2 comentarii:

  1. dupa ce am citit caracteristica, si ascultind cintecul "Юность", mi-am adus aminte de maniera de interpretare :) a lui Виктор Цой (r.i.p.).
    Dar nu asta cel mai mult atrage in Mujuice din p.v. al meu - melodica, ritmul simplu si jucaushele si nostalgicele sintetizatoare cam vechi. Ca am mai avut ocazia sa ascult (acum 20 min. in urma) si "Милый друг", si seamana ca stilistica cu acest cintec - "Iunosti".
    Mersi, Vanea de Tinichea :)

    RăspundețiȘtergere