Bjørn Svin - Browen


Daca saptamana trecuta am ales un debut, saptamana aceasta am ales experienta si, de ce nu, experimentul. Pentru ca Bjørn Svin nu are nici un fel de retinere in fata experimentului, muzica sa fiind o mixtura colorata atat ca stiluri cat si ca sound. Si lucrul acesta nu s-a intamplat de curand. Lucrul acesta se intampla inca din 1995, sunetul sau mentinandu-se proaspat si bogat in inovatii in toata aceasta perioada.
Din pacate paranteza pe care ar trebui sa o facem pentru a descrie intreaga sa activitate ca muzician ar fi prea mare si cred ca vorbind despre ultimul album am putea cuprinde cate putin din gustul release-urilor sale de pana acum.
Cum am spus si mai sus, Svin nu se abtine in a amesteca cat mai mult. O astfel de mixtura se regaseste chiar cu primele piese - ascultatorul nu realizeaza daca asculta o piesa din "Octane"(Orbital), desi ceva ii aduce aminte de beat-urile in contratimp tipice celor de la Brothomstates. Cu toate acestea linia melodica, mentinuta destul de repetitiv, dar care cu siguranta nu plictiseste, aminteste de Lackluster. Desi initial piesele par a fi lipsite de fundament, structurile logice par sa evolueze mult mai intens pe finalul albumului. Anume aceste momente fac albumul unul memorabil - cu siguranta va mai avea loc in playlist-ul meu.
Ar fi lipsit de sens sa pun punct aici fara sa mentionez si de schimbarile pe care le-a suferit muzica sa fata de albumele precedente. Aceasta trece astfel din sfera melodiilor dansante catre o linie meditativa, plina de continut, dar mai ales - excelent gandita si aranjata.

Bjørn Svin - RoweR




Tracklist:

1 Browen
2 bowbroW
3 owW
4 mOmWree
5 enbrO
6 enRowen
7 nnOR
8 ROwmOR
9 OOOO
10 rOOn
11 RoweR
12 BooO

4 comentarii: