Roel Funcken - Vade

Luam una bucata Funckarma si o impartim la doi. Rezultatul? - fireste Roel Funcken(cealalta bucata fiind fratele sau - Don Funcken). Si nu doar Funckarma, ci nenumarate proiecte( Quench, Scone etc.) il gasesc in roluri importante pe Roel. De-a lungul anilor, impreuna, cei doi frati au reusit sa-si impuna un stil propriu, un sunet deosebit si bogat care ii plaseaza foarte sus in ierarhia veteranilor genului. In acest articol insa ne vom rezuma la albumul de debut pe cont propriu al lui Roel - 'Vade'.
Chiar de la prima ascultare am realizat ca acest album este unul total lipsit de orice complex - desi piesele sunt aparent diferite, atat ca stil cat si ca groove, ele isi pastreaza o identitate asemanatoare, identitate ce-si pune amprenta pe intregul playlist, iar daca predomina beat-urile dubstep sau drum&bass, Funcken le asorteaza ingenios cu o serie de glitch-uri si cut-uri si cu o constructie meticuloasa a arpegiilor.
Starile sunt foarte schimbatoare, de cele mai multe ori insa ne uimeste o atitudine hotarata a pieselor in combinatie fireste cu partea melodica, uneori ambientala, bucati de percutie prelucrate cu minutiozitate, patch-uri si efecte inovatoare care transforma sound-design-ul intr-o stiinta si in acelas timp intr-o arta.


Roel Funcken - Daze Flextone





Tracklist:

1. Gallice
2. Vertox Dreaming
3. Cobaned Banner
4. Ledge
5. Fiction Stub
6. Bluent
7. Daze Flextone
8. Skarm Sfias
9. Spi Trade
10. Martyrz
11. Koortshond
12. Vade
13. Lyra Stellum
14. Orc Darce
15. Halfkriel
16. Lajor Mazer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu