Digitonal - Be still my bleeping heart

Digitonal este proiectul lui Andy Dobson si Samy Bishai care s-a facut remarcat inca de la sfarsitul anilor '90, colaborand cu label-uri de renume - Toytronic, Seed sau Cactus Island Records sau cu nume mari, cum ar fi Kisrty Hawkshaw(voce), Kat Arney(harpa). Combinand muzica clasica si neo-clasica cu beaturile dure, uneori abstracte, dar in acelas timp minutios calculate, Digitonal si-a impus o autoritate pe scena muzicii electronice britanice, construindu-si o reputatie bazata pe prestatii elaborate si pline de dinamism(The Big Chill, Bestival, Dedbeat, Bloc Party sau Cheltenham, fiind printre cele mai cunoscute festivaluri la care au participat).
Albumul lansat recent pe
Just Music, dupa cum spune si din cover, este o retrospectiva a pieselor mai vechi. Tocmai din cauza asta nu ne referim neaparat la album, ci la intreaga creatie Digitonal, intrucat o regasim, intr-o forma trunchiata, fireste, in aceste 11 melodii.
Nu sunt mari schimbari de-a lungul celor 2 release-uri de durata de pana la aceasta colectie. Muzica totusi este voluminoasa- atat printr-o melodicitate complexa, plina de sentiment, cat si prin dualitatea perfect regasita in clasic alaturi de electronicul modern. Ambele parti sunt executate fara repros si indispensabile una de alta, remasterizarea unindu-le parca si mai puternic.

Digitonal - Come and play



Tracklist:

01. Come And Play
02. Snowflake Vectors
03. Overline
04. Seraphim (Angel Mix)
05. Cantus V
06. Antares (Yuri's Mix)
07. Cuetips
08. Vearth
09. Maris Stella
10. Drencrom
11. Amberkreiss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu