Inceput
Scurta introducere: pentru ca inca nu stiti cu ce ne ocupam, ma simt obligat sa explic - ASCULTAM! Ascultam muzica buna, ascultam multa muzica buna, ba chiar, ascultam muzica din mai toate stilurile regasite pana acum. Iar pentru ca nu putem sa facem un blog atat de mare, ne-am gandit sa restrangem un pic terenul si sa impartim cu voi doar o parte din campul muzicii ascultate.
Poate titlul este destul de sugestiv, dar totusi eu voi face o mica paranteza. Este vorba de IDM, si nu mi-e frica sa numesc stilul asa, pentru ca nu eu am inventat numele. Ok - ii vom spune muzica electronica 'complexa'. De ce complexa?? Pentru ca muzica este in stare. Si daca este in stare, de ce sa nu raspundem provocarilor? De ce sa ne limitam doar la cateva (aceleasi) armonii, cand exista oameni care chiar iau in serios treaba asta si reusesc sa ne bucure cu ideile lor.
Iar pentru ca am ales aceasta sfera, de ce sa nu luam in calcul si faptul ca, cel mai probabil, muzicienii regasiti aici sunt foarte talentati si in sound design(nu putine sunt exemplele, iar eu voi enumera cateva ca sa stim cu ce ne 'jucam' - Plaid, Autechre.. dada, ati ghicit!!)

Plan de lucru: Nu va stresam mult! O data pe saptamana. Saptamanal, deci, vom posta un release cat mai (incercam noi) proaspat, cu un mic review si, de ce nu, o mostra. Cu alte cuvinte, daca intrati nu aveti ce pierde, ba din contra.

Incheiere: Astea fiind spuse, si credeti-ma, cuvintele sunt de prisos aici, (doar este un blog despre muzica - nu?) vom porni urmatoarea postare cu un prim release...

3 comentarii: